MSD Organon Oss

MSD Organon Oss

Voor het bedrijfsterrein is een masterplan opgesteld waarin de stedenbouwkundige en landschappelijke uitgangspunten zijn geformuleerd voor de toekomstige bedrijfsontwikkeling. In de loop der jaren zijn er op basis van dit masterplan diverse deelprojecten uitgevoerd. Het meest in het oog springende project is het nieuw gebouwde hoofdkantoor in de vorm van een ovale toren. De inrichting rondom het hoofdgebouw met een loge voor bedrijfsbeveiliging, overdekte fietsenstalling en een voorplein is ruim van opzet.

In de masterplan-fase zijn door ons bureau speciale voetpaden ontworpen. In betonplaten van 2x1 m. zijn afdrukken gemaakt van het blad van geneeskrachtige kruiden die refereren aan de farmaceutische industrie waarvan Organon deel uitmaakt.

De afgelopen jaren zijn er diverse deelprojecten aangelegd en opgeleverd. Alle gerealiseerde projecten zijn verenigd in een beheerbestek. Op basis van de uitgangspunten van het ontwerp is het beheer van de terreinen gefaseerd omschreven, begroot en aanbesteed. Het jaarlijkse onderhoud wordt door het bureau gecontroleerd.
 

opdrachtgever:
MSD Oss
ontwerp:
1993
realisatie:
2012
i.s.m.:
Architectenbureau van den Broek en Bakema bv
engineering:
Buro Poelmans Reesink Landschapsarchitectuur i.o.m. projectbureau Dyosinth
uitvoering:
BTL, De Koornbeemd bv, Nooijen Terreininrichting
grootte:
ca. 34 ha.
plaats:
Oss