Marine-doc Estate

Marine-doc Estate

Uniek circulair woonconcept Marine-doc Estate transformeert voormalige vrachtschepen tot exclusieve woningen, op het land! Marine-doc Estate biedt een inspirerend tweede leven voor vrachtschepen die aan het eind zijn gekomen van hun economische levensduur.

Elk schip wordt getransformeerd tot een comfortabele woning met optimaal gebruik van de bijzondere ruimtelijkheid die binnen het casco aanwezig is. Het woningontwerp conserveert de oorspronkelijke vormgeving waardoor iedere woning zijn kenmerkende maritieme waarde behoudt. Door het interieur te plooien rondom een aantal patio’s ontstaat een speels woonlandschap met volop ruimte voor individualisering. De zuidkant krijgt grote gevelopeningen terwijl de noordzijde relatief gesloten blijft om de intimiteit te behouden. Bovenop de woningen ligt een genereus multifunctioneel dakterras met een alzijdig uitzicht over het estate.

Een estate huisvest 6 tot 14 maritieme woningen, wordt ingepast in een bestaand cultuurlandschap en bevindt zich in de nabijheid van open water. De cultuurhistorische en landschappelijke kwaliteiten zijn hierbij het vertrekpunt waarna de vrachtschepen als beeldbepalende iconen worden ingepast. Het landschapspark wordt voor publiek toegankelijk. Een doordacht samenspel tussen woningen en zichtlijnen ontsluit het terrein en waarborgt de privacy van de bewoners.

opdrachtgever:
Enterprise Partner
ontwerp:
2017
i.s.m.:
Architect: Studio Komma, Interieurarchitect: Studio Kees Marcelis, Consultant Publiek Private Partnerships: Op1consultancy en Scheepsbouwkundig architect: Flamme Yacht Design
fotografie:
©Copyright beelden Studio Komma / Buro Poelmans Reesink