Jeroen Elzes

Internship aanvragen

Buro Poelmans Reesink heeft plaats voor een stagiair die een opleiding volgt in de richting ontwerp. Deze stageplaats is minimaal hbo-niveau en voor de duur van minimaal 3 maanden. Sollicitanten kunnen een brief schrijven en naar ons mailen voorzien van een uitgebreid curriculum vitae en een relevante beschrijving van recent verrichte werkzaamheden.

INTERNSHIPS

01.02.2020 - 31.05.2020 Jeroen Elzes - Tuin- en landschapsarchitectuur, Hogeschool Van Hall Larenstein

Richting: Technisch ontwerp

13.02.2024 - 24.05.2024 Ward Overweg - Middenkaderfunctionaris verkeer en stedenbouw Urban Design - Koning Willem I College
03.11.2023 - 25.01.2024 Niels Bergefurt - Tuin- en landschapsarchitectuur, Hogeschool Van Hall Larenstein - Richting: Ruimtelijk ontwerp
20.03.2023 - 01.07.2023 Joost van Gemert - Master landschapsarchitectuur Wageningen
01.09.2022 - 31.12.2022 Annebel Dijkman - Tuin- en landschapsarchitectuur, Hogeschool Van Hall Larenstein - Richting: Ruimtelijk ontwerp

Het was een bewuste keuze om bij Buro Poelmans Reesink stage te gaan lopen. O.a. vanwege de schaal van het bedrijf en de goede werksfeer binnen het bedrijf. Het was daardoor voor mij gemakkelijk om als stagiaire snel mee te komen met het team. Ik had optimaal de kans om binnen het stagebedrijf te leren.  

Ik werd goed betrokken bij lopende en nieuwe projecten, waardoor ik nu een duidelijk beeld heb (maar vooral heb mogen ervaren) hoe het vakgebied tuin- en landschapsarchitectuur daadwerkelijk wordt uitgeoefend in de praktijk.  

Omdat het team zeer bereid was mijn vragen te beantwoorden, de tijd nam mij te voorzien van uitstekende begeleiding en ik vervolgens de ruimte kreeg om ook zelfstandig te ontwerpen, was deze stageperiode zeker het moment waar ik in een relatief korte periode mij goed heb kunnen ontwikkelen als ruimtelijk ontwerper en als persoon.   

Ik kijk dan ook tevreden terug op mijn stage bij Buro Poelmans Reesink.   

31.01.2022 - 24.06.2022 Ferri de Haan - Tuin- en landschapsarchitectuur, Hogeschool Van Hall Larenstein

Richting: Technisch ontwerp

06.09.2021 - 28.01.2022 Gaetaan Ameys - Landschap- en tuinarchitectuur, Hogeschool Gent binnen het departement KASK 'School of Arts’

Als stagiair bij Buro Poelmans Reesink word je direct goed ontvangen en merk je dat ook zij het fijn vinden een nieuwe stagiair te mogen verwelkomen. Tijdens mijn stage heb ik een enorme diversiteit aan opdrachten mogen uitvoeren, waarbij ik telkens om hulp kon vragen indien iets niet duidelijk was. Je wordt ook steeds betrokken bij relevante overleggen, vergaderingen, bewonersavonden enzovoort. Het vertrouwen, opdrachten en inspraak worden gaandeweg alsmaar groter, waardoor je je eigen capaciteit ook op de proef kunt stellen. Naast de werkuren worden ook tal van activiteiten gedaan waaraan je vrijblijvend kan deelnemen. Denk maar aan schaatsen, zeilweekend, vrijdagborrel, ... Dit is heel fijn, zo leer je je collega's ook eens op een andere manier kennen. Mijn stage heb ik als leerrijk en vrij ervaren én ik heb daarbij eens kunnen proeven van ons vak in de realiteit. Ik kijk terug op een prachtige ervaring die me niemand nog afneemt. Graag sluit ik af met een dankjewel aan het gehele team van Buro Poelmans Reesink, merçi! 

12.02.2021 - 16.07.2021 Thijs van den Aker - Tuin- en landschapsarchitectuur, Hogeschool Van Hall Larenstein - Richting: Ruimtelijk ontwerp

Van februari tot en met juli 2021 heb ik stage mogen lopen bij Buro Poelmans Reesink. De coronapandemie was nog volop aan de gang, waardoor ik helaas wat minder op kantoor heb kunnen werken. Echter heeft het team van het buro ervoor gezorgd dat het toch een volwaardige stageperiode is geweest. Ze hebben mij diverse opdrachten uit laten voeren die goed begeleid werden, waardoor ik veel persoonlijke vooruitgang heb geboekt in mijn manier van werken. Het team van het buro vind ik persoonlijk, stuk voor stuk, erg lieve mensen. Het was dan ook altijd gezellig wanneer ik op kantoor mocht komen werken. Aan het eind van mijn stageperiode hebben wij met het gehele team een afsluitende activiteit gehad. Hiervan heb ik herinneringen die ik niet meer vergeet. Ondanks de coronacrisis en het vele thuiswerken, kijk ik op een zeer positieve manier terug op mijn stageperiode bij Buro Poelmans Reesink.     

01.09.2020 - 31.01.2021 Jorrit Meijer - Tuin- en landschapsarchitectuur, Hogeschool Van Hall Larenstein

Richting: Ruimtelijk ontwerp

01.02.2020 - 31.07.2020 Wilma Juriens - Tuin- en landschapsarchitectuur, Hogeschool Van Hall Larenstein

Richting: Ruimtelijk ontwerp

23.09.2019 - 24.01.2020 Renate de Meester - Landschap- en tuinarchitectuur, Hogeschool Gent binnen het departement KASK 'School of Arts’

In bureau Buro Poelmans Reesink werken stuk voor stuk super lieve mensen die mij meteen opnamen in hun goed gezelschap en de leuke werksfeer. Vanaf dag één voelde het vertrouwd aan en dat is gedurende mijn stageperiode blijven verder groeien. Ik had er de kans mezelf te uiten door de vrijheid die ik kreeg, nieuwe ervaringen op te doen en te ontdekken hoe een bureau te werk gaat van aanvraag tot opleveringsfase. Ik heb mogen meewerken aan diverse projecten die mij telkens opnieuw konden boeien. In dit bureau merk je dat participatie met betrokken personen hoog in het vaandel wordt gedragen, wat ik een erg mooie eigenschap vind.  Naast het werk organiseren ze regelmatig activiteiten met het team. Het zeilweekend was een van de mooiste ervaringen die ik heb mogen meemaken en nog veel aan zal terugdenken.  Ik kijk met alleen maar positieve gedachten terug naar de leerrijke periode dat ik hier heb mogen ervaren. Zoals ik het in mijn eigen accent zou zeggen ‘kzyn effn streke mo kzien blyde dak ier zovele en kun leern en kem ier gejeund!’ Kort gezegd, het was fantastisch om hier mijn stage te mogen lopen!

24.09.2018 - 27.01.2019 Anthony Van Nieuwenhuyze - Landschap-en tuinarchitectuur, Hogeschool Gent binnen het departement ‘School of Arts’

Mijn Internationale stage ging van start van september tot en met eind januari. Dit zijn een 16-tal weken die voorbij gevlogen zijn als dagen. Spijtig dat deze duur zo kortstondig was.

Het bureau is een voorbeeld van hoe een bureau zou moeten zijn. Het bureau heeft een fantastisch leuke werksfeer, zeker wanneer de “taalbarriere” grappige momenten  opleverden. De werksfeer kan ik beschrijven met fantastisch tot uitzonderlijk. Het bureau heeft een professioneel, behulpzaam - en een aangenaam personeel. Buiten het personeel kreeg ik leuke opdrachten en veel vrijheid in de projecten die ik heb gemaakt. Als ik vragen had, werd ik onmiddellijk geholpen. Zelf heb ik mogen ontwerpen en uitwerken van ontwerpen (sfeerimpressies, beplantingsvoorstellen, doorsnedes enz). Het werkveld bestond uit in  landschappelijke tot stedelijk perifere gebieden. Na het werk werden er  activiteiten voorzien met het bureau. Mountainbiken word in de zomer en najaar gedaan en in de winter word er geschaatst. Het legendarische zeilweekend heb ik ook mogen ervaren als een fantastisch ervaring. Het bureau is een regelrechte aanrader!!

12.02.2018 - 28.06.2018 Tim Gämperle - Tuin- en landschapsarchitectuur, Hogeschool Van Hall Larenstein

Richting: Technisch ontwerp

28.08.2017 - 26.01.2018 Mengli Zhou - Master landschapsarchitectuur Wageningen

Five-months internship in  Poelmans Reesink will become my precious work experience. This was a great opportunity to learn how landscape architecture works in the Netherlands and the local culture. The most helpful things for me were that I learned more effective graphic expression, more profound and open design ideas, and more precise design details. At the same time, each colleague gave me a deep impression on the enthusiasm and professionalism of the landscape.

I would like to thank everyone in the office for their patient help and let me successfully complete the challenge of doing a internship in a foreign country. If anyone wants to apply for a job here, do not hesitate. You will get more harvest than you expect.

06.02.2017 - 01.07.2017 Doron Gerrits - Tuin- en landschapsarchitectuur, Hogeschool Van Hall Larenstein
29.08.2016 - 30.12.2016 Xiaowan Zhang - Master landschapsarchitectuur aan de universiteit Wageningen

As the first professional internship in the field of landscape architecture, this internship experience in Buro Poelmans Reesink will be very impressive and unforgettable. It provides a good opportunity for me to work on the real project and get familiar with the overall design process that actually happened in practice.  Besides, working with other landscape architects as a team is also very enjoyable, since the members from Buro Poelmans Reesink are very friendly and they are all very patient to my different kinds of questions. So I do learn a lot from this experience and other designers.

Thanks for giving me this opportunity to do internship in Buro Poelmans Reesink, and I believe this experience will have big influences on my future career development. Thanks to all the members from Buro Poelmans Reesink and I wish you all the best in future.

25.02.2016 - 01.06.2016 Robert-Jan van de Linden - Van Hall Larenstein
08.02.2016 - 15.04.2016 Bert Hoppenreijs - Van Hall Larenstein
21.09.2015 - 18.12.2015 Veronika Nezvalova - Mendel University Brno Tsjechië, Faculty Of Horticulture, Department of Garden and Landscape Architecture
24.08.2015 - 01.02.2016 Berthilda van den Berg - Van Hall Larenstein
09.02.2015 - 19.06.2015 Mike Kriek - Van Hall Larenstein Velp

Gedurende mijn stageperiode bij buro Poelmans Reesink heb ik veel mogen leren en ervaren. Doordat men met verschillende disciplines uit het vakgebied in één ruimte werkt, heb ik naast het opdoen van ervaring als ontwerper ook verschillende dingen op kunnen pikken van de meer praktische kant van het vakgebied.
Vanaf het begin tot het eind van de stageperiode ben ik goed begeleid door het projectteam. Naast het voeren van evaluatiegesprekken kon ik ieder op moment vragen stellen waardoor een goede workflow ontstond. De prettige werksfeer en goede begeleiding hebben ervoor gezorgd dat ik mij al snel onderdeel van het team voelde.
De projecten waaraan ik gewerkt heb varieerden van particuliere tuinen tot aan grote stedelijke opgaven. Hierdoor heb ik een breed beeld heb kunnen krijgen op het werkveld van de tuin- en landschapsarchitectuur.

Ik heb mijn stage als een zeer prettige en leerzame periode ervaren en kan het bureau ieder die zich wilt ontwikkelen binnen het vakgebied van de tuin- en landschapsarchitectuur aanraden als stagebedrijf.

02.02.2015 - 10.04.2015 Kevin van Kesteren - Van Hall Larenstein Velp

Tijdens mijn eerste stageperiode van februari 2015 tot april 2015, heb ik, als technieker stage gelopen bij Buro Poelmans Reesink. Ik vond het in de eerste stageweek erg spannend, maar door de fijne werksfeer voelde ik mij snel thuis bij het bedrijf. In de stageperiode bij het landschapsarchitectenbureau heb ik aan diverse werkzaamheden deelgenomen. De werkzaamheden bestonden uit het technische vormgeven in AutoCAD, tot het maken van een grondbalans en calculaties. Echter heb ik ook diverse projecten bezocht en heb ik een dag geassisteerd met het landmeten. Deze afwisseling is erg leuk en bovendien krijg je snel veel nieuwe kennis. Wanneer ik vragen of opmerkingen had over een opdracht, werd er veel tijd vrijgemaakt om mij zo goed mogelijk van de juiste informatie te voorzien. Bovendien word er veel rekening gehouden met je leerdoelen, om deze zo goed mogelijk te kunnen behalen. Je krijgt veel en goede feedback waar je echt wat mee kan.
Kortom dit is een erg fijn leerbedrijf, waar je in korte tijd veel nieuwe kennis en vaardigheden ontwikkeld. Tevens is het een erg leuk team en word je erg bij het team betrokken. Je leert niet alleen veel over het bedrijf en de werkzaamheden, maar ook hoe je een perfecte cappuccino bereid!

 

01.09.2014 - 30.01.2015 Jitka Ullwerová - Mendel University Brno Tsjechië, Faculty Of Horticulture, Department of Garden and Landscape Architecture

During my internship at Buro Poelmans Reesink I really felt as an equal member of their team. Despite I was there still as a student, I could work on actual projects and I was involved in the whole working process of a project.
The things I especially enjoyed were cooperation with all the team members, working on diverse assignments varying from a private garden to landscape plans and the friendly and professional working environment in the office. I believe that my positive experience from Poelmans Reesink will have a significant influence on my future career in the landscape architecture. I thank the office for the trust and guidance they gave me and I wish them all the best in the future!

03.02.2014 - 20.06.2014 Vince Ruitenbeek - Hogeschool Van Hall Larenstein Velp Tuinarchitectuur

Mijn stageplaats bij Poelmans Reesink heb ik als zeer leerzaam en fijn ervaren. Mijn stageperiode was van februari tot en met begin juli. Een half jaar wat naar mijn beleving een paar maanden duurde door de fijne werksfeer.

Het bureau neemt in het begin van je stageperiode de tijd om je leerdoelen te bespreken. Hier word aandachtig naar geluisterd en wordt er samen met je stagebegeleider gekeken bij welke producten je deze leerdoelen kan halen. Tijdens de periode wordt dit een aantal keer teruggekoppeld om je vooruitgang te bespreken en hoe je deze leerdoelen nog verder kan ontwikkelen. Op deze manier krijg je ook het gevoel dat het bedrijf je wil helpen met je ontwikkeling en zich daar voor in wil zetten.

Tijdens het werken aan opdrachten kreeg je veel vrijheid. Dit was naar mijn ervaring een prettige werkmethode waar je de gelegenheid kreeg om het eerst zelf te ondervinden. Ook gaf het mij een gevoel dat je als volwaardige werknemer bij het bureau hoorde.
Tijdens het proces van de opdrachten was er regelmatig een terugkoppeling met het bureau. Zij maakte dan tijd vrij om hier op te reageren en hier feedback op te geven. Door deze methode krijg je een goed beeld hoe het voortaan anders moet, of juist iets kan toevoegen om het product te versterken.

Het stagebedrijf is echt een aanrader voor Larenstein studenten ongeacht de specialisatie. Het is een klein bureau maar beschikt over vele expertises wat goed aansluit op de specialisaties techniek, tuin en landschapsarchitectuur.
 

26.08.2013 - 31.12.2013 Marjolein van Bree - Hogeschool van Hall Larenstein Velp
04.02.2013 - 17.04.2013 Wilco Versprille - Hogeschool Van Hall Larenstein Realisatie

De 10 weken stage bij buro Poelmans Reesink kan ik omschrijven als, zeer leerzaam, interessant en afwisselend. Wat mij aansprak aan de opdrachten was, dat ze zowel in schaalgrote als in complexiteit erg varieerden. Verder vond ik het ook erg mooi dat ik tijdens deze stage de kans kreeg, om als ‘technieker’ vanaf het eerste schetsontwerp tot en met de begeleiding van de uitvoering bij een plan betrokken te zijn. De begeleiding tijdens de stage heb ik als erg prettig ervaren. Als je vragen had, was er altijd wel iemand die de tijd nam om deze te beantwoorden en door de opbouwende kritiek werd ik erg gestimuleerd om mezelf te verbeteren. Verder heerst er een erg goede werksfeer op het buro. Dingen als het samen lunchen en het mountainbiken met het team leveren hieraan een belangrijke bijdrage. Dit alles heeft deze stage voor mij onvergetelijk gemaakt en ik kan een stage bij dit buro dan ook iedereen van harte aanbevelen.

01.08.2012 - 01.01.2013 Aleksandra Sersnova - Royal Institute of Technology Stockholm

My experience in Buro Poelmans Reesink has become an excellent beginning of my professional career. It gave me opportunity to participate in different type of projects and to develop my professional skills. Working together with experienced colleagues I could complement my theoretical knowledge with practical.

The overall atmosphere in the office was positive and friendly, each team member. Each team member was keen to share his experience and was kind to answer all questions me as trainee had and gave important recommendations. I am thankful to Buro Poelmans Reesink and I wish a lot of success and bright future to the office!

Aleksandra.

06.02.2012 - 22.06.2012 Linda Gozeling - Hogeschool Van Hall Larenstein Tuinarchitectuur

Voor de Hogeschool van Hall Larenstein heb ik een half jaar stage gelopen bij het buro. Het buro geeft je de kans om jezelf te ontwikkelen. Wanneer nodig wordt er tijd vrij gemaakt om stageverslagen en leerdoelen te bespreken. Eigen initiatief hierin wordt erg gewaardeerd.

De werkzaamheden die ik heb mogen verrichten beschouw ik als leerzaam, afwisselend en daardoor erg leuk om te doen. Door de afwisseling in werk heb ik met alle facetten van het vak kennis mogen maken. Met de nadruk op ontwerptechnieken, beplantingsplannen en sfeerimpressies. Naast deze algemene werkzaamheden leer je in het buro hoe belangrijk ‘teamspirit’ is. Dit is terug te zien in de omgang van de collega’s en de sfeer van het bedrijf. Bij iedereen kan je terecht voor uitleg, handige tips en trucs. Ik kan terecht zeggen dat mijn stage een verrijking is voor mijn verdere studieloopbaan en mijn toekomst.
 

31.10.2011 - 31.03.2012 Maarten Kool - Master Landschapsarchitectuur aan de Wageningen Universiteit
29.08.2011 - 04.11.2011 Zeger Dalenberg - HAS te 's-Hertogenbosch richting Landscape Design

Bureau Poelmans Reesink geeft je de kans om je te ontwikkelen als ontwerper en geeft deze mogelijkheid door je te laten meedraaien als volwaardig medewerker in het vaste team op het bureau. Verschillende stadia van het ontwerpproces komen naar voren, waardoor je in korte tijd toch van begin tot eind van het proces meeloopt. De interactie in het team onderling is erg sterk  en er wordt dan ook niet moeilijk gedaan wanneer er vragen worden gesteld. Ook wordt er op een prettige manier kritiek geleverd op het gemaakte werk, waardoor je tijdens dit werk heel veel leert in korte tijd. Mijn 10 weken stage vlogen zo voorbij en ik zou dan ook veel langer hier kunnen werken om de geleerde onderwerpen in een later stadium van mijn studie toe te passen.

04.04.2011 - 02.09.2011 Daniel Steffens - Landscape architecture at Technical University of Munich
31.01.2011 - 15.04.2011 Bastijn van Breugel - Hogeschool Van Hall Larenstein Realisatie en Techniek
23.08.2010 - 23.08.2010 Roel Bierhoff - Hogeschool Van Hall Larenstein Tuinarchitectuur
14.06.2010 - 08.10.2010 Jasmin Biedron - Landscape architecture at Technical University of Munich
19.04.2010 - 25.06.2010 Nick Wijnbeek - Hogeschool Van Hall Larenstein Realisatie en Techniek
12.04.2010 - 25.06.2010 Jon Westra - Hogeschool Van Hall Larenstein Landschapsarchitectuur
01.02.2010 - 09.04.2010 Clemens van Heertum - Hogeschool Van Hall Larenstein Tuinarchitectuur
01.02.2010 - 09.04.2010 Mijndert-Jan van Lavieren - Hogeschool Van Hall Larenstein Realisatie en Techniek